maandag 15 juli 2019

Rebellen vallen leger Oekraïne negentien maal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben gisteren negentien aanvallen uitgevoerd op het leger. Daarbij werden onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en pantserwagens ingezet. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, terwijl door tegenvuur van het leger twee rebellen gewond zouden zijn geraakt.

De aanvallen waren gericht tegen legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka, Popasna en de dorpen Sjirokine, Novotrojtske, Bohdanivka, Vodiane, Lebedinske, Pavlopil, Krimske, Zajtseve en Novoloehanske. Na middernacht waren er al weer vijf aanvallen, onder meer met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers, op soldaten bij Vodiane, Sjirokine, Loehanske en Novo-Oleksandrivka.

Volgens de separatisten in Donetsk deed het Oekraïense leger zestien aanvallen op hun posities bij de luchthaven, Staromichailovka, Spartak, Dolomitne, Verchnetrojtske, Dokoetsjajevsk en Zajtsenko. Er zou geschoten zijn met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren. De separatisten in Loehansk melden, zoals vrijwel dagelijks, drie aanvallen van het leger. Er zou met 120 millimeter mortieren en geweren geschoten zijn op rebellen bij de dorpen Logvinoe en Sokolniki.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: