zaterdag 27 juli 2019

Broers Klitsjko klagen 1+1 aan om lastercampagne

Burgemeester Vitali Klitsjko van Kyiv en zijn broer Volodimir hebben een aanklacht ingediend tegen 1+1 om de lastercampagne die het televisiestation van de oligarch Ihor Kolomosjki tegen het tweetal voert. ''Er gaat geen dag voorbij of deze goedbekeken zender zegt iets lelijks over mijn broer en mij. Leugens, manipulatie, fake nieuws'', aldus Vitali Klitsjko.

Eerst was de lastercampagne alleen tegen de burgemeester van de hoofdstad gericht, maar inmiddels is ook de meervoudig bokskampioen Volodimir Klitsjko het doelwit geworden van 1+1. ''Het is geen kwestie meer van vrijheid van meningsuiting'', meent Vitali Klitsjko die wijst op de politieke achtergrond.

Hij is een bondgenoot van ex-president Petro Porosjenko. Dat komt hem nu duur te staan, want hij kan elk moment ontslagen te worden als burgemeester van Kyiv. Andri Bohdan, de stafchef van president Volodimir Zelenski, heeft het kabinet gevraagd om instemming met Klitsjko's gedwongen vertrek.

Volgens Klitsjko is het de bedoeling dat Oleksandr Tkatsjenko, aankomend parlementslid van Zelenski's partij Dienaar van het Volk, hem straks opvolgt. Tkatsjenko is nu nog directeur van 1+1, waar Zelenski als komisch acteur zo'n groot succes had in zijn rol als president dat hij inmiddels daadwerkelijk tot president is gekozen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: