maandag 22 juli 2019

Uiteenlopende berichten over aanvallen Donbas

Het Oekraïense leger meldt dat de door Rusland aangestuurde rebellen gisteren één aanval hebben gedaan en ook de separatisten in Loehansk hebben het over één aanval van het Oekraïense leger. De separatisten in Donetsk spreken echter van zeven aanvallen van het leger op hun posities.

De waarnemers van de OVSE geven weer een ander beeld, namelijk dat er drie aanvallen zijn geweest, verdeeld over beide provincies. Zoals te doen gebruikelijk geven de waarnemers niet aan welke partij die aanvallen uitvoerde. Wel dat het om 75 explosies en schoten ging in regeringsgebied in de omgeving van Popasna, Zolote (beide Loehansk) en Avdiivka (Donetsk).

Het Oekraïense leger meldt een aanval van de rebellen op soldaten nabij het dorp Choetir Vilni. Er zou niemand gewond zijn geraakt. De separatisten in Loehansk zeggen dat er een aanval vanuit Zolote-4 werd gedaan op rebellen bij de stad Pervomajsk. Die in Donetsk spreken van aanvallen op hun posities bij Michailovka, Gagarin Collieri, Verchniotoretske, Vasiljevka, Novaja Tavria en Leninske.

In de nacht van zaterdag op zondag ging een nieuw bestand in, ditmaal voor onbepaalde tijd. Het Oekraïense leger had wel een voorbehoud, namelijk dat aanvallen van de rebellen worden beantwoord.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: