woensdag 31 juli 2019

'Zelenski begaat een grote fout als hij Saakasjvili een baan geeft'

Micheil Saakasjvili met Oekraïens paspoort.
Mocht president Volodimir Zelenski besluiten om de Georgische ex-president Micheil Saakasjvili aan een baan te helpen, dan begaat hij daarmee volgens directeur Vitali Koelik van het Studiecentrum voor Maatschappelijke Problematiek een grote fout. Zoals Zelenski's voorganger Petro Porosjenko ook heeft moeten ervaren nadat hij Saakasjvili gouverneur van de provincie Odesa had gemaakt. Saakasjvili viel Porosjenko aan toen het hem maar niet lukte om de corruptie in de haven van Odesa aan banden te leggen. Porosjenko ontsloeg hem als gouverneur en toen waren de rapen gaar.

''Saakasjvili kan iets in gang zetten, fouten maken en dan worden ontslagen. Vervolgens ontpopt hij zich als de slechtst denkbare vijand voor de president. Alweer. En ik weet niet van wie Saakasjvili dan de grootste afkeer heeft - van Porosjenko of Zelenski. Ik hoop dat Zelenski een meer vooruitziende blik heeft en niet in de val trapt'', zegt Koelik in een interview met de nieuwssite Glavred.

Porosjenko ontnam Saakasjvili het eerder door hem verleende Oekraïense staatsburgerschap, maar Zelenski maakte dat besluit binnen de kortste keren ongedaan. Inmiddels is Saakasjvili terug in Oekraïne. Hij deed onlangs met weinig succes mee aan de parlementsverkiezingen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: