woensdag 24 juli 2019

Zelenski zet druk op moordonderzoek Sheremet

President Volodimir Zelenski gaat er vanuit dat de moordenaars van journalist Pavel Sheremet op een dag worden opgepakt. Sheremet's auto werd op 20 juli 2016 opgeblazen in het centrum van de hoofdstad Kyiv. De in Wit-Rusland geboren journalist overleed ter plekke. Politie en justitie menen dat Sheremet vanwege zijn werk als als verslaggever van Novaja Gazeta is vermoord.

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie inmiddels honderden mensen verhoord, maar niemand heeft nog de beslissende informatie kunnen geven die leidt tot aanhouding van de daders. President Zelenski wil dat er eindelijk een doorbraak komt en hij stelde zich gisteren hoogstpersoonlijk op de hoogte van wat de politie inmiddels wél aan informatie heeft verzameld.

Na een gesprek met Serhi Kniazev, de hoogste baas van de Nationale Politie, zei Zelenski er alle vertrouwen in heeft dat deze geruchtmakende moordzaak wordt opgelost. Er wordt nu ook uitgebreid in het buitenland gekeken naar het motief om Sheremet om het leven te brengen. ''We hebben verzoeken om informatie uit staan in vijftin landen. Ook zoeken we uit of dit het werk is geweest van extremisten.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: