vrijdag 26 juli 2019

'Oekraïne moet ophouden met negatief denken'

De Oekraïners moeten ophouden met negatief te denken en te praten over hun land, omdat dit nergens toe leidt. Dat zegt Hugues Mingarelli, de binnenkort vertrekkende ambassadeur van de Europese Unie in een interview met de nieuwssite Europejske Pravda. ''Oekraïne heeft een verschrikkelijk slecht imago, ook door eigen toedoen. Jullie moeten eens stoppen met roepen dat het hier zo slecht is door corruptie, corruptie en nog eens corruptie. Oekraïne heeft veel meer te bieden dan het huidige imago nu uitstraalt.''

Mingarelli beschrijft in het interview wat de nieuwe regering allemaal te wachten staat, zoals het al dan niet vrijgeven van de verkoop van landbouwgrond, het voortzetten van de bestuurlijke decentralisatie, het hervormen van de energiemarkt en van de veiligheidsdiensten. Het gaat allemaal niet snel genoeg, omdat er nogal wat tegenwerking is van de gevestigde belangen.

De ambassadeur spreekt ook de hoop uit dat Oekraïne verder werkt aan de Europese integratie. Positief is wel dat Oekraïne al flink op weg is, met dank aan Petro Porosjenko die deze ontwikkeling in gang heeft gezet.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: