woensdag 10 juli 2019

Marathonuitzending op Russia-24, niet op NewsOne

De marathonuitzending die Oekraïners en Russen samen moet brengen, gaat vrijdag tóch door. Dat wil zeggen: Russia-24 zendt de marathon uit, want de Oekraïense tv-zender NewsOne ziet er bij nader inzien vanaf vanwege de maatschappelijke onrust die ontstond na het bekend worden van het plan om een gezamenlijke uitzending te maken.

Eigenaar Taras Kozak van NewsOne maakte vanmiddag na een ontmoeting met de Russische premier Dmitri Medvedev in Moskou bekend dat Russia-24 heeft besloten om de marathon 'Laten we eens praten' overmorgen toch uit te zenden. Het programma wordt algemeen gezien als een middel om het stemgedrag bij de komende parlementsverkiezingen te beïnvloeden.

Kozak is kandidaat parlementslid voor het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven. Aangenomen wordt dat niet hij, maar oligarch Viktor Medvedtsjoek de feitelijke leiding heeft over NewsOne. Medvedtsjoek is voorzitter van het Oppositieplatform dat ijvert voor herstel van de betrekkingen met Rusland. Hij is bevriend met president Vladimir Poetin die zelfs peetvader is van Medvedtsjoek's jongste dochter Darina. D

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: