zaterdag 20 juli 2019

Burger en twee soldaten gedood, drie gewonden

Een 60-jarige inwoner van de stad Krasnohorivka is gisteren om het leven gekomen bij een granaataanval van de door Rusland aangestuurde rebellen. Hij was in zijn tuin aan het werk toen hij werd getroffen door scherven van een granaat die vanuit het nabijgelegen dorp Staromichailivka werd afgeschoten. De man overleed in een ziekenhuis.

Ook sneuvelden twee Oekraïense soldaten door toedoen van een sluipschutter. Ze werden overvallen bij werkzaamheden aan een loopgraaf. Bij andere aanvallen raakten drie soldaten gewond. De rebellen vielen het leger 26 maal aan. De aanvallen met onder meer 82 millimeter mortieren en granaatwerpers waren gericht tegen de legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka, Avdiivka, Sjastia en de dorpen Sjirokine, Bohdanivka, Talakivka, Taramtsjoek, Hnoetove, Novotrojtske, Berezove, Tsjermalik, Vodiane, Novohmativka, Pishtsjevik, Krimske, Pivdenne, Novoloehanske en Loehanske.

Ook na middernacht waren er al weer vijf aanvallen, ditmaal tegen soldaten bij Sjatstia, Hranitne, Lebedinske en Nizhnioteple. Ook daarbij werden 82 millimeter mortieren en granaatwerpers gebruikt. Niemand raakte gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: