donderdag 11 juli 2019

Peiling: Holos stoomt op naar vierde plaats

En nog maar weer 'ns een peiling, ditmaal van het onderzoeksbureau Rating. Met opnieuw Dienaar van het Volk op ruime voorsprong, met 47 procent van de mensen die al weten op wie ze gaan stemmen. Ook hier komt het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven op de tweede plek met 11,6 procent en is Europese Solidariteit van ex-president Petro Porosjenko derde met 8,2 procent.

De partij Holos (Stem) van zanger Svjatoslav Vakartsjoek komt uit op 6,6 procent, net iets meer dan de fors wegzakkende Moederlandpartij van Joelia Timosjenko die 6,4 procent achter zich krijgt. De overige partijen halen de kiesdrempel van 5 procent niet.

Dat geldt allereerst voor Kracht en Eer van voormalig hoofd van de staatsveiligheidsdienst Ihor Smesjko (3,6 procent), gevolgd door het Oppositieblok/Partij voor Vrede en Ontwikkeling (3,2 procent), Oekraïense Strategie van premier Volodimir Hrojsman (2,8 procent), de Radicale Partij (2,5 procent) en de nationalistische partij Svoboda (2,1 procent). De overige partijen, ook die van Micheil Saakasjvili's Beweging van de Nieuwe Krachten, zitten onder de 2 procent.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: