dinsdag 9 juli 2019

Rebellen vallen 17 maal aan, tv-ploeg ligt onder vuur

De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger gisteren zeventien maal aan. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd. Elke aanval werd beantwoord en dat kostte aan twee rebellen het leven. Ook zouden drie rebellen gewond zijn geraakt door tegenvuur van het leger.

De aanvallen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers waren gericht tegen de legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka en de dorpen Vodiane, Lebedinske, Pishtsjevik, Tsermalik, Bohdanivka, Novoloehanske, Pivdenne en Majorsk. Na middernacht was er nog een enkele aanval met geweervuur op soldaten bij Sjirokine.

Volgens de separatisten in Donetsk voerde het Oekraïense leger gisteren negentien aanvallen uit op hun posities. Vanmorgen vroeg zouden journalisten van de lokale zender 6TV in het dorp Sjachta Gagarina onder vuur hebben gelegen. Het leger zou met 122 en 152 millimeter artillerie hebben geschoten en met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op rebellen bij het dorp Spartak.

De separatisten in Loehansk maken melding van drie aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Kalinovka, Zhelobok en Lozovoje. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren.

Bron: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: