woensdag 10 juli 2019

Negen Oekraïense soldaten raken gewond

Opnieuw was het gisteren een dag vol geweld. Negen Oekraïense soldaten raakten gewond bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Het leger beantwoordde alle 27 aanvallen en door tegenvuur kwamen drie rebellen om het leven en raakten er ook drie gewond. Er werd door de rebellen geschoten met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens.

De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Sjirokine, Lomakine, Vodiane, Novomichailivka, Piski, Novotrojtske, Pishtsjevik, Tsjermalik, Travneve, Novoloehanske, Zajtseve en Novhorodske. Na middernacht waren er alweer vijf aanvallen. Er werd met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren geschoten op soldaten bij het stadje Marjinka en de dorpen Krimske, Pritsjepilivka en Novotoshkivske. Niemand raakte gewond of erger.

De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen op hun posities bij de stad Pervomajsk, het dorp Lozovoje en de buurtschap Froenze. Het Oekraïense leger zou geschoten hebben met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren. De separatisten in Donetsk maken nog geen melding van aanvallen op hun posities.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, DAN

Geen opmerkingen: