woensdag 10 juli 2019

Medvedtsjoek baalt van niet doorgaan tv-marathon

Viktor Medvedtsjoek meent dat een gezamenlijke marathonuitzending van de Oekraïense tv-zender NewsOne en Russia-24 een belangrijke bijdrage had kunnen leveren aan het beëindigen van het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne. Hij baseert die opvatting op een peiling waaruit blijkt dat 70 procent van de Oekraïners vindt dat hun president met de Russische president Vladimir Poetin moet gaan praten, terwijl 55 procent voorstander is van rechtstreeks onderhandelen met de separatisten.

De gezamenlijke uitzending van NewsOne en Russia-24 was voor vrijdag gepland, maar werd inderhaast geschrapt vanwege de verontwaardigde reacties. Medewerkers van NewsOne zouden bedreigd zijn, extreem-rechts hield een demonstratie bij het kantoor van de Oekraïense tv-zender.

Erg jammer, vindt Medvedtsjoek, die voorzitter is van het pro-Russische Oppositieplatform. In een programma van de door hem gecontroleerde tv-zender 112.ua merkte hij op: ''Dit gaat niet om politici, maar om het volk. De uitzending had ons dichter bij elkaar kunnen brengen, een basis kunnen zijn voor een andere aanpak. De reacties, pogen om de uitzending te verbieden... Ik zie dit als een aantasting van de vrijheid van meningsuiting en de rechten van onze burgers.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: