woensdag 10 april 2024

Zelenski hoeft geen 'primitieve plannetjes' Trump

Oekraïne zit volgens president Volodimir Zelenski niet te wachten op 'primitieve' plannetjes van Donald Trump voor het beëindigen van de oorlog. In een interview met de nieuwssite Politico zegt Zelenski dat hij best bereid is om naar voorstellen van de Amerikaanse presidentskandidaat te luisteren, maar niet 'het er alleen over gaat dat wij ons grondgebied maar moeten opgeven. We hebben echte ideeën nodig, want hier staan mensenlevens op het spel.'

Zelenski geeft in het interview met Politico aan dat die boodschap intussen is doorgegeven aan Trump, hoewel er geen direct contact was. 'We hebben aangegeven dat we graag zien dat Donald Trump naar Oekraïne komt, dat hij zelf ziet hoe het hier is en dat hij dan zijn conclusies trekt. Ik ben hoe dan ook bereid om hem te ontmoeten en met hem te spreken over de oorlog met Rusland.' Volgens de president zou Trump bereid te zijn om naar Oekraïne af te reizen, maar een is er geen definitieve afspraak.

Trump heeft al talloze malen laten weten dat hij de oorlog in Oekraïne 'binnen 24 uur' weet te beëindigen als hij opnieuw tot president wordt gekozen, overigens zonder in details te treden. Afgelopen week meldde de Washington Post dat Trump van plan zou zijn om Oekraïne te dwingen de door Rusland bezette gebieden inclusief de Krim op te geven in ruil voor vrede. Donald Trump's campagneadviseur Jason Miller reageerde dat hier sprake was van nepnieuws.

Bron: European Pravda, foto: website president

    Geen opmerkingen: