donderdag 25 april 2024

Langeafstandsraketten ATACMS goed benutten

De analisten van het Institute for the Study of War (ISW) menen dat aanvallen met ATACMS langeafstandsraketten op de logistiek, luchtmachtbases en opslagplaatsen in het Russische achterland vooral effectief zijn als het Russische leger tegelijkertijd wordt gedwongen om op zoveel mogelijk plaatsen langs de 1.000 kilometer lange frontlijn te opereren. 

Hierbij wordt aangetekend dat het uitblijven van de Amerikaanse militaire steun de Russen de tijd heeft gegeven om alvast in te spelen op het gevaar van de langeafstandsraketten met een bereik van 300 kilometer door munitiedepots veiliger te maken of ze te verplaatsen buiten het bereik van de ATACMS. 
Ondanks het optimisme dat de goedkeuring van het steunpakket van 60 miljard dollar met zich mee heeft gebracht gaat het volgens het ISW nog wel even duren voordat de nieuwe wapens, raketten en munitie gebruikt worden door het Oekraïense leger. 

'De situatie op het slagveld blijft verslechteren totdat de Oekraïense troepen op grote schaal de nieuwe wapens kunnen inzetten. Het houdt in dat ze voorlopig nog wel grote moeite zullen hebben om de Russen tegen te houden bij Tsjasiv Jar en ten noordwesten van Avdiivka', aldus het ISW. 

Bron: ISW

Geen opmerkingen: