woensdag 17 april 2024

Russen blijven proberen Tsjasiv Jar te veroveren

Het Russische leger deed in de afgelopen dagen meerdere pogingen om het stadje Tsjasiv Jar binnen te komen, onder meer met allerlei omtrekkende bewegingen. Ze gebruikten daarbij lichtgewicht buggy-achtige voertuigen.

Volgens legerwoordvoerder Nazar Volosjin ging dat als volgt: twee of drie Russische soldaten werden met een buggy afgezet vlakbij de Oekraïense loopgraven, daarna reed de chauffeur meteen terug om meer soldaten op te halen en af te zetten. 

De analisten van DeepState hebben meerdere keren melding gemaakt van terreinwinst van de Russen aan de oostkant van Tsjasiv Jar en vlakbij, in het dorp Bohdanivka. DeepState maakt ook melding van gevechten in Tsjasiv Jar. Het Institute for the Study of War (ISW) zei zondag al dat de Russen de eerste woningen aan de rand van het stadje hadden bereikt. 

De Oekraïense opperbevelhebber Oleksandr Sirski zei diezelfde dag dat het Russische leger van bovenaf de opdracht heeft gekregen om Tsjasiv Jar voor 9 mei te veroveren. Die dag wordt de overwinning gevierd van het Rode Leger op Nazi-Duitsland.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: