vrijdag 5 april 2024

Oekraïne valt niet een, maar vier vliegvelden aan

Oekraïne heeft niet een, maar vier Russische luchtmachtbases aangevallen met drones. De luchtmachtbasis bij de stad Morozovsk in de provincie Rostov was gisteravond laat als eerste aan de beurt. Van de 29 vliegtuigen - Su34 bommenwerpers en Su-27 gevechtsvliegtuigen - zouden er zes totaal zijn vernield en raakten acht vliegtuigen zwaar beschadigd bij de aanval.

Inmiddels is duidelijk dat er ook aanvallen zijn geweest op een luchtmachtbasis bij de stad Jejsk (Krasnodar) en de vliegbasis Engels-2 in Saratov. Op de vliegbasis bij Jejsk zouden twee Su-25's zijn vernield. Ook de vliegbasis bij de stad Koersk zou zijn aangevallen.

Officieel is nog altijd niets bevestigd, maar bronnen bij het Oekraïense leger en de militaire inlichtingendienst zeggen dat op de vliegbasis Engels-2  Tu-95MS strategische bommenwerpers zijn beschadigd. Het zijn deze bommenwerpers die Oekraïne al twee jaar lang bestoken met raketten. 

'Afgelopen nacht was een van de zwartste nachten voor de Russische luchtmacht. De bezetters zullen de gevolgen van deze aanval op de lange termijn gaan voelen. Het is ook niet de laatste operatie van deze aard. Zoals wel wordt gezegd: we zijn nog amper begonnen', aldus een bron bij de militaire inlichtingendienst.

Bron: RBC Ukraine

Geen opmerkingen: