zondag 14 april 2024

Veiligheid van reddingswerkers moet beter

De Nooddienst krijgt meer mensen, maar vooral betere uitrusting om de hulpverlening ook voor de reddingswerkers veiliger te maken. Zo krijgen deze hulpverleners langere kogelvrije vesten. Nu hebben ze nog korte vesten, die niet hun hele lichaam bedekken. Daardoor zijn in de afgelopen twee jaar al veel slachtoffers gevallen onder de hulpverleners. 

'Het is onprettig om in zo'n lang beschermingsvest je werk te moeten doen, maar het is veiliger, eigenlijk een zaak van leven of dood', zegt minister Ihor Klimenko van Binnenlandse Zaken.
 
Er wordt ook meer voorzichtigheid betracht bij het uitrukken na een raketaanval, aangezien de Russen er een gewoonte van hebben gemaakt om nog een raket op hetzelfde doel af te vuren als omstanders en reddingswerkers zijn toegesneld om slachtoffers te helpen. Dat leidde er op 15 maart toe dat in de stad Odesa drie reddingswerkers om kwamen en nog eens zeven gewond raakten.

Verder gaat het aantal reddingswerkers dat 'op hoogte' werkt van 150 naar 500 en worden de teams uitgebreid die branden in olie- en gasinstallaties kunnen bestrijden.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: