woensdag 10 april 2024

'Russische leger zoekt 400.000 nieuwe soldaten'

De Britse militaire inlichtingendiensten zeggen dat Rusland op zoek is naar 400.000 nieuwe rekruten voor het leger. Om de hoge verliezen in Oekraïne op te vangen, maar ook om het leger uit te breiden naar 1,5 miljoen soldaten. Ook worden weer net als in andere jaren elk voorjaar en elke herfst 150.000 mannen tussen 18 en 30 jaar opgeroepen.

Deze rekruten moeten twaalf maanden het leger in, maar worden momenteel niet ingezet om in Oekraïne te vechten. 'Dienstplichtige soldaten worden verspreid over heel Rusland ondergebracht in garnizoenen. Over het algemeen vormen ze een apart bataljon', aldus de Britse inlichtingendiensten. Ook worden dienstplichtige soldaten wel ingezet om de grens met Oekraïne te beschermen. 

Er wordt wel druk uitgeoefend op de dienstplichtigen om een contract met het Russische leger aan te gaan, waarna ze wel in Oekraïne worden ingezet. 'De Russische autoriteiten zijn kennelijk toch wat huiverig om dienstplichtigen aan de oorlog bloot te stellen. Als vrijwillig dienende soldaten gewond raken of sneuvelen dan wordt dat eerder geaccepteerd door de publieke opinie dan wanneer het om dienstplichtigen gaat.'

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: