zaterdag 27 april 2024

Oekraïne ontkent terugtrekken Abrams van front

De 47e separate gemechaniseerde brigade van het Oekraïense leger ontkent dat de Abrams gevechtstanks van de frontlijn zijn weggehaald, zoals Associated Press gisteren schreef. De brigade publiceerde vanmiddag een screenshot met daarop in rood 'Fake'. De Amerikaanse tanks zouden weggehaald zijn vanwege de toegenomen dreiging van Russische aanvalsdrones.
 
'De tanks doen het uitstekend in de strijd en we zijn beslist niet van plan om ze te verstoppen voor de vijand. Bovendien willen we onze infanterie blijven beschermen met deze krachtige tanks', laat de 47e brigade weten. 

Waar de tanks zich bevinden wordt niet bekend gemaakt. De 47e brigade richt zich specifiek tot de nieuwsmedia: 'Maar we vragen iedereen om alleen officiële informatie te vertrouwen en onze persvoorlichters te bellen voor een reactie voordat tot publicatie over wordt gegaan.'

Associated Press publiceerde het verhaal over de terugtrekking van de Abrams op basis van informatie van informatie van anonieme Amerikaanse militaire officials. Eerder meldde de New York Times dat het Russische leger 5 van de door de Verenigde Staten geleverde 31 Abrams heeft weten te vernielen. De tanks kosten 1 miljoen dollar per stuk.

Bron: Oekrajinska Pravda, Telegram

    Geen opmerkingen: