donderdag 11 april 2024

Ook elektriciteitscentrale Soemi aangevallen

De elektriciteitscentrale bij de stad Soemi is vanmiddag aangevallen met meerdere zweefbommen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Er zijn geen slachtoffers, meldt het provinciebestuur. Ook het dorp Esman vlakbij de stad Sjostka is vanmiddag aangevallen door Rusland. Twee mensen raakten gewond bij de aanval.

Door het uitvallen van de elektriciteitscentrale Tripilska is er minder capaciteit op het netwerk,  waardoor volgens het staatsenergiebedrijf Ukrenergo vooral in de avonduren tussen zeven en tien uur problemen kunnen ontstaan. Aan maatregelen als geplande stroomonderbrekingen in het hele land wordt nog niet gedacht. Tripilska ligt op zo'n dertig kilometer van de hoofdstad Kyiv. De elektriciteitscentrale daar is/was de grootste van Oekraïne. 

De grootste uitdaging vormt de situatie in de stad Charkiv. 'De situatie is onvoorspelbaar, want de Russen doen er alles aan om de energievoorziening van de tweede stad van Oekraïne volledig plat te leggen. Daardoor valt niet te zeggen hoe lang de reparatiewerkzaamheden duren.' In Charkiv zijn al wel geplande stroomonderbrekingen ingevoerd.

Bron: Ukrinform, foto: Staatsnooddienst/Telegram

Geen opmerkingen: