zaterdag 27 april 2024

Russische raket landt op 15 kilometer van Polen

Een Russische raket kwam vanmorgen vroeg neer op 15 kilometer van de Poolse grens in de Oekraïense provincie Lviv. Dat heeft premier Donald Tusk laten weten op X (Twitter). Eerder al kwam een Russische raket terecht in een dorp net over de grens. Daarbij kwam een man om het leven. Op 24 maart vloog een kruisraket 40 kilometer door het Poolse luchtruim alvorens terug te keren naar Oekraïne.

Beide voorvallen hebben ertoe geleid dat de Poolse luchtmacht bij een Russische raketaanval uit voorzorg toestellen de lucht instuurt om eventueel raketten uit de lucht te schieten. Afgelopen nacht kwam de Poolse luchtmacht zo tweemaal in actie toen Lviv met raketten werd bestookt. Een van die raketten belandde dus 15 kilometer van de grens. 

Premier Tusk haalde ook fel uit naar zijn voorganger Mateus Morawiecki, partijleider van Recht en Rechtvaardigheid. 'Morawiecki is nu in Boedapest een anti-Europese strategie aan het bedenken samen met pro-Poetin extreem-rechtse politici. Domheid? Verraad? Beide?' Tusk refereerde aan de CPAC-bijeenkomst in de Hongaarse hoofdstad, met premier Viktor Orbán als gastheer.

Bron: European Pravda

    Geen opmerkingen: