woensdag 24 april 2024

Sjojgoe wil meer Westerse wapens vernielen

De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe heeft gezegd dat er meer aanvallen komen op de plekken waar door het Westen geleverde wapens zijn opgeslagen in Oekraïne. Hij constateerde daarbij dat het Russische leger aan de winnende hand is langs de hele frontlijn. 

'Om de dreiging van de Verenigde Staten en haar bondgenoten het hoofd te bieden, gaan we door met het verbeteren en vergroten van ons leger en voeren we de productie op van de meestgebruikte wapens en militaire voertuigen. We gaan ook de logistieke centra en opslagplaatsen van Westerse wapens vaker aanvallen', aldus Sjojgoe.

Hij zei ook dat het Russische leger deze maand de dorpen Pervomajske, Bohdanivka en Novomichailivka heeft veroverd. De Oekraïense commandant ter plaatse zei gisteren evenwel dat zijn manschappen nog altijd 15 tot 20 procent van het dorp in handen hebben. Het Russische ministerie van Defensie zegt dat het leger Westerse wapens in handen heeft gekregen bij het veroveren van Novomichailivka. Het zou gaan om onder meer Zweedse granaatwerpers, Amerikaanse anti-tank Javelins en systemen voor elektronische oorlogsvoering van de NAVO.

Tot groot ongenoegen van Rusland krijgt Oekraïne al over enkele dagen nieuwe wapens en meer munitie van de Verenigde Staten. Ook kondigde premier Rishi Sunak aan dat het Verenigd Koninkrijk meer wapens en munitie naar Oekraïne stuurt en wordt snel duidelijk of Oekraïne meer Patriots krijgt voor de luchtverdediging. President Volodimir Zelenski kondigde aan dat Oekraïne meer ATACM-raketinstallaties krijgt. Met raketten die een bereik hebben van 300 kilometer.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: