maandag 1 april 2019

Tussenstand bevestigt beeld van de exit-polls

Met iets meer dan de helft van de gisteren bij de presidentsverkiezingen uitgebrachte stemmen geteld (53,25 procent) wordt het beeld van de exit-polls bevestigd. Volodimir Zelenski staat op 30,23 procent en Porosjenko is tweede met 16,61 procent. Timosjenko staat derde met 13,08 procent. Alleen haar eigen exit-poll gaf een tweede plaats aan voor haarzelf.

De pro-Russische presidentskandidaat Joeri Bojko komt op een vierde plek met 11,49 procent, terwijl Anatoli Hritsjenko op slechts 7,13 procent uit komt in deze tussenstand. Een verrassende tiende plaats (van de 37 kandidaten) is voor Joeri Timosjenko die volgens analisten alleen maar is ingezet omdat hij dezelfde achternaam heeft en zijn voornaam ook nog eens veel lijkt op die van Joelia Timosjenko, zodat de kiezers zich gemakkelijk kunnen vergissen op wie ze moeten stemmen. Hij scoort 0,6 procent in de tussenstand.

Zelenski blijkt het gisteren goed te hebben gedaan in het hele land, terwijl Porosjenko zijn aanhang vooral vindt in de provincies Lviv, Ivano-Frankivsk en Ternopol. Bojko doet het goed in de oostelijke provincies Donetsk en Loehansk.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: