maandag 8 april 2019

Porosjenko wil zijn team drastisch gaan verjongen

President Petro Porosjenko wil zijn team drastisch gaan veranderen als hij wordt herkozen. In een interview met de tv-zender kondigde hij gisteravond aan vooral naar verjonging te streven en meer hervormingen door te voeren. Economische groei moet er voor zorgen dat er minder armoede onder de Oekraïners is en dat zij zich meer thuis voelen in hun land.

''We blijven werken aan onze defensie. Onze economische groei en onze toenadering tot de Europese Unie worden versneld. De lidstaten van de NAVO besluiten mogelijk al in december dat Oekraïne de eerste stappen mag zetten richting het lidmaatschap'', aldus Porosjenko die ook opmerkte dat er meer werk van moet worden gemaakt om de in november door Rusland gevangen genomen marinemensen vrij komen en er eindelijk een eind komt aan de oorlog in Oost-Oekraïne.

Ook presidentskandidaat Volodimir Zelenski sprak zich over dat laatste punt uit. Hij wil met de Russische president Vladimir Poetin in gesprek over een snelle oplossing voor de Donbas als hij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 21 april wint. ''Maar we geven geen gebieden weg'', zei hij er bij.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: