zondag 14 april 2019

Porosjenko: 'God verhoede dat Zelenski wint'

Het wordt hoog tijd dat Volodomir Zelenski laat weten wat hij van plan is als hij over een week tot president wordt gekozen. Nu is hij onzichtbaar, feitelijk een virtuele presidentskandidaat waarvan nauwelijks bekend is welke standpunten hij heeft. ''Oekraïne verdient een echte president, het volk wil geen kat in de zak kopen'', aldus huidig president Petro Porosjenko.

''Niet wat hij vindt van onze stappen richting Europa, richting de NAVO, of hij de in gang gezette hervormingen wil doorzetten en welke hervormingen hij zelf van plan is. Mocht hij, God verhoede dat, worden gekozen, dan is dat de keus van het Oekraïense volk en dat zal ik respecteren'', zei  Porosjenko vanmiddag tijdens een toespraak in het Olympisch Stadion. Daar waren volgens zijn campagneteam 20.000 mensen bijeen gekomen, de politie schat het aantal aanzienlijk lager.

Later op de middag gaf opnieuw niet Zelenski, maar zijn campagnewoordvoerder Dmitro Razoemkov enige uitleg over wat de presidentskandidaat van een aantal belangrijke onderwerpen vindt. Dat er voor Oekraïne weinig anders op zit dan te steven naar het lidmaatschap van de NAVO, dat de onderhandelingen in Minsk weinig opleveren en er tegelijkertijd geen alternatief is, dat Rusland elke poging om tot vrede in Oost-Oekraïne weer dwarsboomt en dat zowel de bezette gebieden in de Donbas als de door Rusland geannexeerde Krim terug moeten worden gegeven zonder dat Oekraïne daarvoor concessies hoeft te doen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: