donderdag 25 april 2019

Veertien aanvallen rebellen, soldaat gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen voerden gisteren veertien aanvallen uit op het leger. Een Oekraïense soldaat raakte gewond. Door tegenvuur werden twee rebellen gedood en liepen er drie verwondingen op. De aanvallen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren waren gericht tegen de legerposities bij Avdiivka, Marjink, Popasna, Mikolajvka, Verchniotoretske, Novohnativka, Vodian, Novozvanivka, Trojtske, Shoemi en Loehanske. Na middernacht waren er alweer aanvallen op de soldaten bij de dorpen Hnoetove en Lebedinske.

De separatisten in Donetsk spreken van vijftien aanvallen op hun posities bij Dokotsjajevsk, de luchthaven van Donetsk, Vesjoloje, Spartak, Mineralnoje, Zajtseve en Oktober. Daarbij zouden onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en pantserwagens zijn gebruikt. In Dokoetsjajevsk werd een woning beschadigd bij een aanval.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er zeven aanvallen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren op hun posities bij Kalinovo, Kalinovo-Borstsjevatoje en Logvinovo.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: