maandag 22 april 2019

Felicitaties van Janoekovitsj voor Zelenski

Ex-president Viktor Janoekovitsj.
Viktor Janoekovitsj heeft Volodimir Zelenski gefeliciteerd met zijn overwinning van gisteren. Een woordvoerder van de in Moskou wonende ex-president heeft dit vanmorgen bekend gemaakt. Janoekovitsj spreekt daarin uit dat Zelenski president wordt van ''ons land dat een moeilijke periode doormaakt, want de vredelievende natie is meer dan ooit verdeeld en geradicaliseerd''.

Maar Janoekovitsj zegt ''een diepe buiging'' te maken voor ''de wijsheid van de Oekraïners om angst en wanhoop te vervangen door hoop en vertrouwen op een betere toekomst, niet in verdeeldheid maar in eenheid''.

Verder haalt de in Oekraïne inmiddels tot dertien jaar gevangenisstraf wegens hoogverraad veroordeelde ex-president nog weer een flink uit naar de gisteren verslagen Petro Porosjenko die hij beschuldigt van ''broedermoord'' in Oost-Oekraïne. Er is inmiddels een reactie van Zelenski's woordvoerder op deze felicitatie. ''Hier zitten we niet op te wachten.''

Ook de uit Oekraïne verdreven ex-president van Georgië heeft Zelenski gefeliciteerd. Hij deed dat in een filmpje op Facebook. Getooid met een blauw-gele voetbalsjaal kondigde hij zijn terugkeer naar Oekraïne aan nu Porosjenko bijna van het toneel is verdwenen. Een andere vijand van Porosjenko is de steenrijke Oekraïner Oleh Kolomojski, zakenpartner van Zelenski. Hij gaf afgelopen week al te kennen dat hij snel terug wil keren als Zelenski president zou worden.

Bronnen: 112.ua, Facebook

Geen opmerkingen: