maandag 15 april 2019

Rebellen vallen leger Oekraïne tienmaal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger gisteren tienmaal aan. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, maar vier rebellen werden gedood en drie liepen verwondingen op duur tegenvuur van het leger. Er werd door de rebellen geschoten met 82 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur op de legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Vodiane, Nevelske, Sjirokine, Zolote-4, Krimske, Novotoshkivske en Novoloehanske.

Volgens de separatisten in Donetsk raakte zaterdagmorgen een 53-jarige inwoonster van Alexandrovka gewond toen ze werd beschoten door een Oekraïense sluipschutter. Vanmorgen zou het leger aanvallen hebben gedaan op hun posities bij de dorpen Spartak en Vasiljevka. Er werd geschoten met mortieren en luchtdoelgeschut.

De separatisten in Loehansk maken melding van zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Zolote-5, Froenze, Kalinovo, Prishib en Zhelobok. Hier werd geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Bij de aanval op Zolote-5 zou een 12-jarig meisje gewond zijn geraakt. Ze ligt nu in een ziekenhuis.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: