donderdag 18 april 2019

Rebellen vallen leger Oekraïne acht maal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren achtmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, maar door tegenvuur werden twee rebellen gedood en zouden er vijf gewond zijn geraakt. De aanvallen van de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren waren gericht tegen de legerposities bij de dorpen Mikolajvka, Vodian, Piski, Pavlopil, Lebedinske, Sjirokine en Novoselivka Droeha.

De separatisten in Donetsk spreken van twaalf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven, de stad Jasinovata en de dorpen Spartak, Zhabitsjevo, Troedovskaja Collieri, Koretja Balka, Dokoetsjajevsk en Sachanka. Er zou geschoten zijn met 82 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er drie aanvallen, gericht tegen de rebellen bij Zolote-5, Froenze en Prishib. Er zou door het leger geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: