vrijdag 12 april 2019

Medvedtsjoek sprak met Poetin over lot 24 zeelieden

Viktor Medvedtsjoek heeft vorige week donderdag met de Russische president Vladimir Poetin gesproken over de vrijlating van de 24 Oekraïense zeelieden die al sinds november gevangen worden gehouden in Moskou. De Oekraïense oligarch, een huisvriend van Poetin, zegt in een door tv-zender 112 uitgezonden interview dat hij hoopt ze ''binnen enkele maanden'' vrij te krijgen.

Dat zal inhouden: voor de parlementsverkiezingen van eind oktober. Medvedtsjoek's Oppositie Platform/Voor het Leven slaagde er niet in om presidentskandidaat Joeri Bojko naar de volgende ronde te krijgen, maar de pro-Russische partij zet nu ongetwijfeld in op de parlementsverkiezingen.

Medvedtsjoek en Bojko waren onlangs nog te gast in Moskou, waar ze spraken met premier Dmitri Medvedev en algemeen directeur Alexej Miller van Gazprom. Dat Miller een kwart lagere gasprijs voor Oekraïne beloofde, heeft Bojko niet geholpen. Hij kreeg in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen alleen steun van de kiezers in de oostelijke provincies.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: