woensdag 17 april 2019

'Savtsjenko doet mee aan parlementsverkiezingen'

Parlementslid Nadia Savtsjenko met haar partij RUNA in het najaar meedoen aan de parlementsverkiezingen. Dat heeft haar partijgenote Tatjana Protortsjenko gezegd. Savtsjenko had mee willen doen aan de presidentsverkiezingen, maar dat werd haar volgens Protortsjenko onmogelijk gemaakt door de autoriteiten.

De 37-jarige Savtsjenko heeft ruim een jaar in voorlopige hechtenis gezeten op verdenking van het beramen van een staatsgreep, maar ze kwam gistermorgen vrij omdat de maximale detentieperiode er op zat en er geen nieuwe verdenkingen tegen haar werden aangevoerd door de openbare aanklager.  Ze is nog wel verdachte.

Meteen na haar vrijlating liet Savtsjenko al weten dat ze komende dinsdag weer in het parlement zal verschijnen. Ze is onafhankelijk parlementslid, al werd ze in 2014 gekozen namens de Moederlandpartij. Nadat bekend werd dat Savtsjenko op eigen houtje was gaan onderhandelen over het vrijlaten van krijgsgevangenen met de separatistenleiders Zachartsjenko en Plotnitski werd ze uit de fractie gezet en zette ze RUNA op.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: