dinsdag 16 april 2019

Akkoord over stadiondebat op vrijdag, maar nog (te) veel is onduidelijk

De campagneteams van president Petro Porosjenko en zijn uitdager Volodimir Zelenski zijn het er over eens geworden dat er vrijdag gedebatteerd gaat worden in het Olympisch Stadion. Met de stadiondirectie is inmiddels een overeenkomst gesloten die door beide partijen is ondertekend. Meer details zijn niet bekend.

Die zijn er ook niet, want volgens Porosjenko's campagnewoordvoerder Oleg Medvedev lopen de opvattingen uiteen over de vorm van het debat, wie het moet leiden en vooral hoe laat het debat moet beginnen. Porosjenko heeft te kennen gegeven dat hij het stadiondebat aan wil gaan, maar pas nadat hij zich in de televisiestudio van de publieke omroep heeft gemeld voor het debat zoals de Kieswet dat voorschrijft.

''Wet is wet. Maar voor zover we het nu kunnen inschatten, staat de president vrijdagavond in z'n eentje in de studio'', zegt Medvedev in een interview met de nieuwssite Oekrajinska Pravda. Presidentskandidaat Volodimir Zelenski heeft tot dusver elk risico op een debat met Porosjenko weten te vermijden. Gisteravond liet hij zijn adviseur, de voormalige minister van Financiën Oleksandr Daniljoek er nog voor opdraaien.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: