dinsdag 9 april 2019

Deze maand al zes Oekraïense soldaten gedood

Het dodental als gevolg van de oorlogshandelingen in de Donbas blijft toenemen. Gisteren sneuvelde een Oekraïense soldaat en raakten drie soldaten gewond. In de maand april zijn tot nu toe zes soldaten gedood. Zeven rebellen stierven door tegenvuur van het leger, nog eens zes liepen verwondingen op. De door Rusland aangestuurde rebellen vielen dertien maal aan.

Er werd geschoten met 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op leger[posities bij de stad Avdiivka en de dorpen Vodiane, Piski, Opitne, Lebedinske, Verchniotoretske, Kamjanka, Novotoshkivske, Krimske, Zolote-4 en Loehanske.

De separatisten in Donetsk spreken van achttien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven, Spartak, Troedovskaja Collieri, Alexandrovka, Staromichailovka, Zajtseve, Jasinovata, Sachanka en Oktober. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zouden sluipschutters actief zij geweest. Er vielen twee gewonden, inwoonsters van Donetsk en Horlivka.

Bronnen: Unian, DAN

Geen opmerkingen: