zaterdag 13 april 2019

Porosjenko zet door, wacht morgen in het stadion

President Petro Porosjenko is vastbesloten om zijn uitdager Volodimir Zelenski morgenmiddag om 14.14 uur op te wachten in het Olympisch Stadion, waar hij met hem in debat wil gaan. Iedereen die daar bij wil zijn in het 70.000 zitplaatsen tellende stadion is welkom, laat Porosjenko's campagneteam weten. Vrijwilligers zullen er voor zorgen dat alles ordelijk verloopt, wordt er nadrukkelijk bij vermeld. De stadiondirectie zegt niet te weten wat er morgenmiddag gaat gebeuren.

De kans dat Zelenski op komt dagen lijkt nagenoeg nihil. Hij wil alleen op vrijdag 19 april met Porosjenko debatteren in het Olympisch Stadion, maar die dag worden beide presidentskandidaten in de studio van de publieke omroep verwacht voor een debat, zoals artikel 58 van de Kieswet voorschrijft.

De lust tot een debat zal Zelenski helemaal verloren zijn na het twistgesprek van donderdagavond, met Porosjenko in de studio van 1+1 en zijn uitdager vanuit Parijs aan de telefoon. Zelenski bleek totaal niet opgewassen tegen het verbale geweld van Porosjenko en hij verbrak zelfs na bijna vier minuten de verbinding.

Zelenski zal ongetwijfeld beter uit de verf komen als hij in alle rust kan uitleggen hoe hij zijn rol als president ziet. Hij krijgt woensdagavond een half uur zendtijd op de publieke radio en vrijdagavond een half uur op de televisie. Porosjenko krijgt woensdagavond eveneens een half uur radiozendtijd en donderdag een half uur op de publieke televisie.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: