vrijdag 19 april 2019

Zelenski presenteert team van 'politieke vrijwilligers'

Volodimir Zelenski heeft gisteravond in het programma Naar de Macht op de hem zo vertrouwde tv-zender 1+1 de mensen geïntroduceerd waarmee hij als president wil werken. Het gaat volgens hem om ''professionals, deskundigen, jongeren, slimme en intelligente mensen'' die hij ook omschrijft als ''politieke vrijwilligers''.

''Met deze mensen gaan we een sterk en krachtig Oekraïne opbouwen, geen kleine zus van Rusland, niet de corrupte partner van Europa, maar ons onafhankelijke Oekraïne'', aldus de presidentskandidaat.

Oleksandr Daniljoek is zo op het oog de enige van Zelenski's achttien mensen tellende team van adviseurs met politieke ervaring. Hij was twee jaar minister van Financiën, maar werd ontslagen na een conflict met premier Hrojsman. Daniljoek gaat zich binnen de presidentiële administratie bezighouden met buitenlandse zaken, de economie en financiën.

Voorzitter Ivan Bakanov van de vooralsnog 'papieren' partij Dienaar van het Volk moet de contacten onderhouden met het parlement, terwijl woordvoerder Dmitro Razoemkov van Zelenski's campagneteam zich gaat bemoeien met binnenlandse zaken. De naam van Aivaras Abromavius ontbreekt. De in Litouwen geboren ex-minister van Economische Zaken werd in de afgelopen twee weken regelmatig in verband gebracht met Zelenski.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: