maandag 15 april 2019

Zelenski valt Porosjenko in Facebook-video aan

Presidentskandidaat Volodimir Zelenski blijft op veilige afstand van de huidige president Petro Porosjenko. Vanmiddag heeft hij opnieuw een videoboodschap laten publiceren op de Facebookpagina van zijn campagneteam. Daarin stelt hij Porosjenko nieuwe eisen. Hij wil namelijk dat de moordenaars van de activiste Katerina Handzjoek achter slot en grendel verdwijnen, terwijl de president er ook snel voor moet zorgen dat de 24 in Rusland gevangen zittende Oekraïense marinemensen vrij komen

''Zorg daar voor. Dat is uw werk. Een showman kan president worden, maar een president die zich gedraagt als een showman is een schande. Wij debatteren op de 19e, maar uw taak wacht u elke dag'', is de boodschap van Porosjenko's uitdager die duidelijk geïrriteerd is geraakt door de show die Porosjenko gistermiddag kon opvoeren in het Olympisch Stadion nadat Zelenski het zelf had laten afweten.

De grote reclameborden met de portretten van Porosjenko en de Russische premier Vladimir Poetin moeten worden weggehaald, aangezien ze in strijd zijn met de wet. Op de billboards wordt de kiezer voor de keus gesteld: kiezen voor Porosjenko is kiezen tegen Poetin.

Bronnen: 112.ua, Interfax

Geen opmerkingen: