maandag 22 april 2019

Medvedtsjoek: 'Porosjenko is terechtgewezen om zijn anti-Russische politiek'

Viktor Medvedtsjoek reageerde gisteravond triomfantelijk op de nederlaag van president Petro Porosjenko bij de verkiezingen van gisteren. De voorman van de pro-Russische partij Oppositieplatform/Voor het Leven, een huisvriend van de Russische president Vladimir Poetin, schreef op Twitter dat ''de volstrekte nederlaag van Porosjenko het antwoord van de Oekraïners op zijn anti-Russische, hysterische politiek en zijn Russofobie die hij tot op staatsniveau heeft doorgevoerd''.

Eerder al had Medvedtsjeok laten weten dat het Oppositieplatform wel met de nieuwe president zou willen samenwerken, mits die Volodimir Zelenski heet en hij zich actief gaat gaat inzetten voor vrede in Oost-Oekraïne.

Dat laatste houdt dan volgens Medvedtsjoek wel in dat Zelenski de Russische visie moet gaan volgen en die houdt in dat de bezette delen van de provincies Donetsk en Loehansk terugkeren bij Oekraïne en verregaande autonomie krijgen. Feitelijk betekent dit dan dat Oekraïne een federale staat wordt met deelrepublieken waar de centrale overheid niet of nauwelijks iets te zeggen heeft.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: