dinsdag 16 april 2019

Zes rebellen gedood door tegenvuur leger

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben gisteren een gevoelig verlies geleden. Zes van hun manschappen werden gedood en drie raakten gewond toen het Oekraïense leger terugschoot bij aanvallen op hun posities. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd. Wel kwam gisteren het bericht dat een 21-jarige soldaat was overleden aan de verwondingen die hij vrijdag had opgelopen.

De rebellen vielen twaalfmaal aan, met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur op legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Novoselivka Droeha, Lebedinske, Opitne, Vodiane, Nevelske en Stanitsja Loehanska.

De separatisten in Donetsk spreken van vijftien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Staromichailovka, Abakoemov Collieri, Spartak, Vesjoloje, Vasiljevka, Kroetja Balka, Dokoetsjajevsk en Sachanka. In Dokoetsjajevsk werden twee woningen beschadigd. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, granaatwerpers en artilleriegeweren. Volgens de separatisten in Loehansk voerde het leger gisteren twee aanvallen uit. Er zou met granaatwerpers en artilleriegeweren zijn geschoten op rebellen bij Zolote-5 en Kalinovo.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: