woensdag 24 april 2019

Oekraïense soldaat gedood, ook soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een van de negen aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Ook liep een soldaat verwondingen op. Het leger schoot terug en doodde daarbij vier rebellen, terwijl nog eens vier gewond raakten. De aanvallen met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren waren gericht tegen de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Hnoetove, Verchniotoretske, Bohdanivka, Tsjermalik, Piski, Loehanske en Pivdenne. Na middernacht was er een aanval met granaatwerpers op soldaten bij het dorp Loehanske.

Volgens de separatisten in Donetsk heeft het Oekraïense leger negen aanvallen uitgevoerd op hun posities bij Sjachta Troedovska, Sparta, Vasiljevka en Mineralnoje. Daarbij zouden onder meer 82 en 120 millimeter mortieren zijn gebruikt. In Dokoetsjajevsk zouden vanmorgen twee woningen schade hebben opgelopen bij een aanval.

De separatisten in Loehansk melden zeven aanvallen op hun posities bij Kalinovo, Froenze en Veselohorovka met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: