zaterdag 20 april 2019

Verkiezingen of niet, de oorlog gaat 'gewoon' door

Met alle aandacht voor de presidentsverkiezingen zou de oorlog in Oost-Oekraïne bijna vergeten worden. Terwijl daar in de afgelopen vijf jaar minstens 13.000 doden en een veelvoud aan gewonden zijn gevallen door het oorlogsgeweld. Een 'paasbestand', hoe wankel doorgaans ook, zit er ditmaal niet eens in, want de strijdende partijen zijn het daar woensdag niet over eens geworden. De OVSE heeft vanmorgen nog weer een poging gedaan om een staakt-het-vuren te krijgen tijdens de feestdagen, maar ook dat lijkt tevergeefs.

Gisteren vielen de door Rusland aangestuurde rebellen het leger weer tienmaal aan. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, maar door tegenvuur werden drie rebellen gedood en raakte er eentje gewond. Er werd met mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren geschoten op de soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Pavlopil, Vodiane, Pisjtsjevik, Lebedinske, Verchniotoretske, Opitne, Novoselivka Droeha, Zolote-4 en Majorsk.

Na middernacht waren er al weer aanvallen op legerposities bij Avdiivka en Pavlopil. Daarbij werden 120 millimeter mortieren en granaatwerpers gebruikt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: