maandag 8 april 2019

Flinke verliezen voor rebellen door tegenvuur leger

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van de tien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen kwamen er zelf aanzienlijk slechter vanaf, want het Oekraïense leger schoot terug en doodde daarbij vier rebellen. Nog eens veertien rebellen zouden verwondingen hebben opgelopen.

Er werd met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweren en vanuit pantserwagens geschoten op de soldaten bij Popasna, Vodiane, Hnoetove, Sjirokine, Novotrojtske, Katerinivka,en Novozvanivka. Na middernacht waren er aanvallen met granaatwerpers op soldaten bij de stad Avdiivka en het dorp Kamjanka.

Volgens de separatisten in Donetsk werden hun posities gisteren zesmaal aangevallen door het Oekraïense leger. Vanmorgen zouden rebellen bij de dorpen Staromichailovka, Spartak en Zajtseve zijn beschoten met mortieren en zware machinegeweren. Een 36-jarige inwoonster van Zajtseve raakte gewond toen haar huis werd beschoten.

De separatisten in Loehanks melden negen aanvallen van het leger op hun posities bij Zolote-5, Froenze, Kalinovo, Prishib en Zhelobok. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: