woensdag 17 april 2019

Boze media vragen Zelenski om interviews

Er is steeds meer onvrede bij de Oekraïense media over de manier waarop presidentskandidaat Volodimir Zelenski met ze om gaat, of erger: hoe hij de media negeert door geen interviews toe te staan. ''U zegt voorstander te zijn van openheid en transparantie, maar bewijs dat dit niet slechts loze woorden zijn'', staat in een open brief die is onderschreven door een twintigtal redacties.

''Onze lezers, kijkers en luisteraars stellen ons vragen waarop we geen antwoord hebben, aangezien we niet met u in gesprek zijn geweest. Onze professionele taak als journalisten is om het publiek goed en tijdig te informeren. Aangezien u onze verzoeken om interviews negeert kunnen we ons werk niet doen'', luidt het verwijt aan het adres van Zelenski.

De komiek en televisieproducent was in het verleden toch al niet scheutig met interviews, maar hij houdt zich na de eerste ronde van de presidentsverkiezingen nu helemaal op de vlakte. Naar verluidt heeft Zelenski één interview toegezegd: aan een journalist die hem op de avond van de eerste verkiezingsronde versloeg met een potje tafeltennis.

Bron: AFP

Geen opmerkingen: