dinsdag 9 april 2019

Een debat, twee debatten of géén debatten?

De twee overgebleven presidentskandidaten blijven om elkaar heen draaien. Volodimir Zelenski blijft vasthouden aan een debat in het Olympisch Stadion, terwijl Petro Porosjenko nu heel zuinigjes laat weten dat dit best door kan gaan als hij ''voldoende tijd'' heeft en vooral inzet op een debat in een televisiestudio. Dat laatste is weer niet naar Zelenski's zin.

Vertegenwoordigers van zijn campagneteam kwamen gisteren niet tot een akkoord met de publieke omroep, zoals woordvoerster Viktora Sidorenko van UA: PBC gisteravond laat liet weten. Toch zal er zo'n televisiedebat moeten komen, want dat schrijft de wet op de presidentsverkiezingen nu eenmaal voor. Ook de datum staat vast: op vrijdag 19 april, dus twee dagen voor de verkiezingsdag.

Om voldoende tijd te hebben voor beide debatten stelde Porosjenko eerder al voor om het debat in het Olympisch Stadion al komende zondagavond te houden. Ook dit is door Zelenski afgewezen. Hij wil beide debatten op de 19e houden, waarschijnlijk om de schade door mislukte debatten zoveel mogelijk te beperken. Porosjenko staat bekend als een van de beste sprekers van het land, terwijl Zelenski vooral opvalt door zijn gebrek aan politieke ideeën.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: