zaterdag 8 juni 2019

Saakasjvili stort zich weer in Oekraïense politiek

Micheil Saakasjvili kan het niet laten om zich met de Oekraïense politiek te bemoeien, zoals te verwachten was. Hij kan weliswaar geen parlementslid worden, omdat hij daarvoor te kort in het land heeft gewoond, maar hij neemt wel weer de leiding op zich van de Beweging van de Nieuwe Krachten, de door hem opgerichte politieke partij.

Saakasjvili kreeg deze week nog wel het aanbod van burgemeester Vitali Klitsjko van Kyiv om diens partij Oedar te mogen aanvoeren, maar dat heeft de ex-president van Georgië en ex-gouverneur van de provincie Odesa afgeslagen.

Over zijn besluit om met de Beweging van de Nieuwe Krachten voor het eerst mee te doen aan verkiezingen zegt Saakasjvili in een videoboodschap dat hij dat doet ''vanwege al die oude gezichten, al die oude partijen, al die onderlinge afspraken, en omdat ze zichzelf nog meer te schande hebben gemaakt dan ze anderhalf jaar geleden deden toen ze me het land uitzetten''.

Ook zegt Saakasjvili geïnspireerd te zijn door Volodimir Zelenski die vanuit het niets een klinkende overwinning behaalde op Saakasjvili's vijand Petro Porosjenko. ''Ook wij hebben volstrekt andere ideeën dan al die anderen, ideeën waarmee Oekraïne een flinke stap vooruit kan zetten.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: