donderdag 13 juni 2019

Rebellen vallen 28 maal aan, soldaat raakt gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren 28 maal aangevallen. Bij één van die aanvallen liep een Oekraïense soldaat verwondingen op, terwijl door tegenvuur een rebel werd gedood en drie rebellen gewond raakten. De aanvallen met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren waren gericht tegen de legerposities bij Avdiivka, Marjinka, Popasna en de dorpen Vodiane, Sjirokine, Novotrojtske, Starohnativka, Lebedinske, Talakivka, Novoloehanske, Novotoshkivske, Novhorodske, Zajtseve, Loehanske en Pivdenne.

Na middernacht werd door de rebellen met 152 millimeter artillerie, een granaatwerper en geweren tot driemaal toe geschoten op soldaten bij de dorpen Vodiane, Borivske en Loehanske. Niemand raakte gewond.

De separatisten in Donetsk melden dat er vanmorgen vroeg twintig 152 millimeter artilleriegranaten en twee 120 millimeter mortiergranaten door het Oekraïense leger werden afgevuurd op hun posities bij Dokoetsjajevsk en Leninskoje. Gisteren zou het leger twaalf aanvallen hebben uitgevoerd met 82 en 120 millimeter mortieren op posities in de omgeving van Horlivka, Donetsk en Marioepol.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er gisteren twee aanvallen van het leger op hun posities bij Zolote-5 en Lozovoje. Daarbij zouden 82 millimeter mortieren en granaatwerpers zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: