vrijdag 28 juni 2019

Drie soldaten gewond, rebellen vallen 34 maal aan

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen 34 maal aan. Elke aanval werd beantwoord, en daarbij raakten ook drie rebellen gewond. Er werd met 153 en 120 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren geschoten op legerposities. In Stanitsja Loehanska was het rustig. Hier trokken zowel het leger als de rebellen zich woensdagmiddag terug van de controlepost op de frontlijn.

Volgens de separatisten in Donetsk raakten twee inwoners van Sjachta Troedovska gewond bij een aanval van het Oekraïense leger op de rebellen. Ook zouden gisteravond journalisten van de nieuwsagentschappen Ria Novosti en News Front onder vuur hebben gelegen toen ze verslag wilden doen van de vernielingen in Alexandrovka na een beschieting door het leger.

De separatisten in Loehansk melden twee aanvallen van het Oekraïense leger met 82 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens op hun posities bij de dorpen Kalinvka en Lozovoje.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: