maandag 24 juni 2019

Rebellen vallen 34 maal aan, drie soldaten gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 34 maal aangevallen, terwijl bij een op de vier aanvallen zware wapens als 152 millimeter artillerie als ook 82 en 120 millimeter mortieren werden gebruikt. Drie Oekraïense soldaten raakten gewond, door tegenvuur van het leger werden twee rebellen gedood en waren aan die kant twee gewonden.

De aanvallen van de rebellen waren gericht op Pavlopil, Avdiivka (viermaal), Vodiane (vijfmaal), Piski, Starohnativka, Sjirokine, Shoemi, Pivdenne, Majske, Novoloehanske, Majorsk, Novhorodske, Sjatia, Svitlodarsk, Loehanske en Krimske.

De separatisten in Donetsk spreken van veertien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven, Sjachta Trodovska, Spartak, Jasinovata, Mineralnoje, Jakovlevka, Kominternovo, Leninskoje, Loekovo en Sachanka. Er zou geschoten zijn met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millmeter mortieren en luchtdoelgeschut. Ook zou het leger pantserwagens hebben ingezet. Volgens de separatisten in Loehansk was er een enkele aanval van het leger met artilleriegeweren en granaatwerpers op rebellen bij het dorp Lozovoje.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: