woensdag 12 juni 2019

Moederlandpartij komt met slechts vijf namen

Joelia Timosjenko met hond. Foto:
Facebookpagina Timosjenko.
Joelia Timosjenko hoopt op een coalitie van haar Moederlandpartij met Dienaar van het Volk van president Volodimir Zelenski. Samen moeten zij de strijd aan gaan met Europese Solidariteit, de partij van ex-president Petro Porosjenko. ''Om wraakacties te voorkomen'', aldus Timosjenko bij de presentatie van de top-vijf van de Moederlandpartij bij de komende parlementsverkiezingen.

Die top-vijf bestaat behalve Timosjenko uit ervaren politici als Serhi Taroeta (voormalig gouverneur van de provincie Donetsk), Valentin Nalivajtsenko (ex-hoofd SBOe), Serhi Sobolev (ex-schaduwpremier) en Olena Kondratjoek (echtgenote hoofdproducer ICTV).

De namen van de overige kandidaten zijn niet bekend gemaakt, maar het zullen vooral leden van het huidige parlement zijn, volgens ingewijden. Bij de eerste twintig zou ook het parlementslid Anzhelika Laboenska zijn, verbonden met de oligarch Kosjantin Zhevago. Partijleider en lijsttrekker Timosjenko gaat ervan uit dat de Moederlandpartij in het nieuwe parlement net als nu dertig zetels krijgt.

Timosjenko heeft intussen wat nieuws bedacht om de aandacht te trekken. Op haar Facebookpagina publiceert ze foto's van haar nieuwe, nog naamloze hond. Ze vraagt haar supporters om een naam voor het beestje te bedenken. Petro wellicht, om te commanderen?

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: