donderdag 27 juni 2019

Medvedtsjoek weet vier gevangenen vrij te krijgen

Met nog drie weken te gaan tot de vervroegde parlementsverkiezingen heeft Viktor Medvedtsjoek toch maar een mooi succes weten te boeken. De oligarch, voorzitter van het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven is vanmorgen in Moskou overeen gekomen dat de door Rusland aangestuurde separatisten vier Oekraïense gevangenen vrij laten. Drie van de vier gevangenen dienden in het Oekraïense leger. De laatste gevangenenruil, ook het werk van Medvedtsjoek, was eind december 2017.

Medvedtsjoek maakte de afspraak met Denis Poesjilin en Leonid Pasitsjnik, aanvoerders van respectievelijk de separatisten in Donetsk en Loehansk. Hij is voorstander van directe onderhandelingen met de separatisten, iets wat de Oekraïense autoriteiten al vijf jaar weigeren omdat dit erkenning inhoudt van de 'volksrepublieken' DPR en LPR.

Medvedtsjoek, een persoonlijke vriend van de Russische president Vladimir Poetin, slaagde er onlangs in om een korting van 25 procent op de levering van aardgas los te krijgen in Moskou, net als nu met de gevangenen een poging om de kiezers voor zich te winnen. Dat lukt ook aardig, want het Oppositieplatform staat al enige tijd op een tweede plek in de peilingen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: