donderdag 20 juni 2019

Dode en twee gewonden bij 24 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen. Twee soldaten raakten gewond. Er waren 24 aanvallen op het leger en die werden allemaal beantwoord. Door tegenvuur zou een rebel gedood zijn en raakte er ook een rebel gewond. De aanvallen met onder meer granaatwerpers en zware machinegeweren waren gericht tegen de soldaten bij Novotrojtske, Lebedinske, Marjinka, Piski, Pavlopil, Bohdanivka, Hnoetove, Novozvanivka, Loehanske, Zajtseve, Popasna, Krimske, Svitlodarsk, Novotoshkivske en Joezhne.

De separatisten in Donetsk melden dat het Oekraïense leger zeventien aanvallen heeft uitgevoerd op hun posities bij de luchthaven van Donetsk, Lozovoje, Troedovskaja, Vasiljevka, Dokoetsjajevsk, Dolomitnoje, Leninskoje, Dzerzhinskoje en Belaja Kamenka. Er zou geschoten zijn met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er drie aanvallen van het leger op hun posities bij de buurtschap Kalinovo en de dorpen Logvinovo en Lozovoje. De rebellen daar zouden beschoten zijn met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: